
Retaurant Coulisse: Easy Fine Dining
Bij binnenkomst is de sfeer in restaurant Coulisse relaxed, informeel en persoonlijk. Het ingetogen interieur is ontworpen door Studio Piet Boon; je voelt je er meteen thuis, maar dan net die luxere en perfecte versie van thuis. Ik weet nog niet wat me te wachten staat tijdens de ‘soft opening’ van deze nieuwe hotspot op de begane grond van het NewWerktheater aan de oostzijde van het centrum van Amsterdam. Maar na gerecht 1 ben ik alert, verrast en heel benieuwd naar het verder verloop van deze culinaire reis die ik ga maken. Het lijkt erop dat deze toptalenten en jonge eigenaren Tim van der Molen en Simon Witmaar in al hun bescheidenheid super powers hebben
Header: Restaurant Coulisse in Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
De keuken van Coulisse
De keuken van Coulisse is het domein van Tim van der Molen, die zijn ervaring opdeed bij Vuurtoreneiland en onlangs teruggekeerde uit Kopenhagen waar hij bij restaurant Noma werkte. De maître, Simon Witmaar, heeft het vak geleerd van Sergio Herman bij wie hij al heel jong in Oud Sluis begon en hem volgde naar The Jane in Antwerpen en onlangs nog naar Pure C in Cadzand. Hun werkethiek en écht oog hebben voor de beleving van de gasten zijn onmisbare lessen die ze duidelijk hebben meegenomen naar Amsterdam. En deze mentaliteit en passie straalt het hele Coulisse team nu uit.
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn,
Gerechten op hoog-niveau
Coulisse is de plek waar compromisloze creativiteit en comfort samen komen. De gerechten zijn verrassend, licht en gelaagd. Het diner dat ongeveer 2,5 uur duurt is spannend zonder geforceerd te zijn en bestaat uit lokale producten, groentes en Noordzee vis, schaal- en schelpdieren. De vinaigrettes, sauzen, bouillons en sappen zorgen voor diepte. Wijnen, huisgemaakte kombucha’s en sappen complementeren de maaltijd. Vooral de sappen zijn heel origineel van smaak en gaan ongelooflijk goed met de gerechten samen.
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
Quote Tim & Simon
“Coulisse is het restaurant waar we zelf zouden gaan eten. Hoog niveau, lage drempels. Perfectionistisch, maar ontspannen. De sfeer is relaxed, informeel en persoonlijk. De gerechten zijn verrassend, licht en gelaagd. Wij noemen het easy fine dining”
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
Sterrenparade
In het interieur versmelten design, kunst en fotografie op een natuurlijke wijze. Naast de duidelijke signatuur van Piet Boon en zijn professionele team onder leiding van Karin Meyn is er het werk van Fotograaf Bart Oomes en kunstenaar Serge Hautvas te bewonderen. Maar de echte sterren van Coulisse zijn Tim, Simon en hun team. Vanaf dit moment staat de reserveringslink live op de website www.coulisse-amsterdam.nl.
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
Restaurant Coulisse
Oostenburgergracht 75
1018 NC Amsterdam
Simon Witmaar – maître: 06-51880464
welkom@coulisse-amsterdam.nl
- 5 juni 2020
- Monique van der Reijden
Retaurant Coulisse: Easy Fine Dining
Bij binnenkomst is de sfeer in restaurant Coulisse relaxed, informeel en persoonlijk. Het ingetogen interieur is ontworpen door Studio Piet Boon; je voelt je er meteen thuis, maar dan net die luxere en perfecte versie van thuis. Ik weet nog niet wat me te wachten staat tijdens de ‘soft opening’ van deze nieuwe hotspot op de begane grond van het NewWerktheater aan de oostzijde van het centrum van Amsterdam. Maar na gerecht 1 ben ik alert, verrast en heel benieuwd naar het verder verloop van deze culinaire reis die ik ga maken. Het lijkt erop dat deze toptalenten en jonge eigenaren Tim van der Molen en Simon Witmaar in al hun bescheidenheid super powers hebben
Header: Restaurant Coulisse in Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
De keuken van Coulisse
De keuken van Coulisse is het domein van Tim van der Molen, die zijn ervaring opdeed bij Vuurtoreneiland en onlangs teruggekeerde uit Kopenhagen waar hij bij restaurant Noma werkte. De maître, Simon Witmaar, heeft het vak geleerd van Sergio Herman bij wie hij al heel jong in Oud Sluis begon en hem volgde naar The Jane in Antwerpen en onlangs nog naar Pure C in Cadzand. Hun werkethiek en écht oog hebben voor de beleving van de gasten zijn onmisbare lessen die ze duidelijk hebben meegenomen naar Amsterdam. En deze mentaliteit en passie straalt het hele Coulisse team nu uit.
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn,
Gerechten op hoog-niveau
Coulisse is de plek waar compromisloze creativiteit en comfort samen komen. De gerechten zijn verrassend, licht en gelaagd. Het diner dat ongeveer 2,5 uur duurt is spannend zonder geforceerd te zijn en bestaat uit lokale producten, groentes en Noordzee vis, schaal- en schelpdieren. De vinaigrettes, sauzen, bouillons en sappen zorgen voor diepte. Wijnen, huisgemaakte kombucha’s en sappen complementeren de maaltijd. Vooral de sappen zijn heel origineel van smaak en gaan ongelooflijk goed met de gerechten samen.
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
Quote Tim & Simon
“Coulisse is het restaurant waar we zelf zouden gaan eten. Hoog niveau, lage drempels. Perfectionistisch, maar ontspannen. De sfeer is relaxed, informeel en persoonlijk. De gerechten zijn verrassend, licht en gelaagd. Wij noemen het easy fine dining”
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
Sterrenparade
In het interieur versmelten design, kunst en fotografie op een natuurlijke wijze. Naast de duidelijke signatuur van Piet Boon en zijn professionele team onder leiding van Karin Meyn is er het werk van Fotograaf Bart Oomes en kunstenaar Serge Hautvas te bewonderen. Maar de echte sterren van Coulisse zijn Tim, Simon en hun team. Vanaf dit moment staat de reserveringslink live op de website www.coulisse-amsterdam.nl.
Foto: Coulisse Amsterdam, ph. Marjorie Romeijn
Restaurant Coulisse
Oostenburgergracht 75
1018 NC Amsterdam
Simon Witmaar – maître: 06-51880464
welkom@coulisse-amsterdam.nl
- 5 juni 2020
- Monique van der Reijden
