Moods_Latin-Vibes_TrendCompass_01

Latin Vibes, Uitheemse architectuur en seventies revival

CREDITS Latin Vibes: linkerwand met boog Corian – Sand, binnenin – Polyrey 0100 Métal Brossé  via Leeuwerik, voorgevel van museum Yves Saint Laurent door Studio Ko, Totem Inquire van Gian Carlovalle, vaas van bari-ziperstein, bijzettafel Nunna van Ames, kunstobject van Pettersen-Hein voor Mindcraft, Achterwand  (rechts)  Nørdus Autumn Larch, Bogen: B124 FA Batik met de binnenzijde – Polyrey 0100 Métal Brossé via Leeuwerik,  binnen-buitenstoel Roly Poly van Driade, Tafel uit de collectie Welcome! Van Chiara Andreatti voor Fendi, Tegelwand Corrispondenza van Dimore Studio voor Ceramica Bardelli, vaas Morrocan van Hay,  schaal Countour van Nude Glass,  lamp Calypso van Servomuto voor Contardi Lighting  | Monique van der Reijden & Michelle Verheijen © Trend Compass  

#Bricks #Coloured concrete #Earth Tones #Flamboyant #folklore #Gold #Latin #Marrakech #orange #oxidized metal #pottery #purple #rattan #South-America #sunset #Terracotta #terrazzo #tropical wood #turquoise #warmth

De grens tussen binnen en buiten vervaagt. Uitheemse architectuur van Mexico tot Marrakech beïnvloedt modern interieurontwerp met een terracotta kleurenpalet, geoxideerde metaal – en natuursteen optieken. Zoek het contrast in één ruimte met gekleurd beton, geborsteld messing, baksteen en terrazzo. Verzacht met ronde vormen en fluweel.

 
Polyrey Metallic C034 FA Cuivre Oxydé
 
Corian – Sand
 
Corian – Citrus Orange

 
Tapas restaurant Omar’s Place, foto van Nicholas Worley

 

Een warme en flamboyante sfeer heeft meteen effect op het gevoel en de beleving. De zomerse kleuren maken je vrolijk en gepassioneerd. Speel in het interieur met een mix van tropische kleuren en authentieke optieken van metaal, hout en mineralen. De natuur wordt naar binnen gehaald met high tech materialen die lijken alsof ze geoxideerd en verweerd zijn; alsof ze jarenlang door zon, wind en regen ‘gevormd’ zijn.


Corian – Rosemary
Polyrey – A103 Argile Sablée


Badkamer yaroslavpriadka
 
Collectie Hammam van Rexadesign
 
Vazen Guadalupe Bitossi Ceramiche


Corian – Sonora, Polyrey T110 Tadelakt Rouge Oxydé, Polyrey B119 Blue Turquoise, Polyrey B120 Roche Brique


BAKSTEEN en TERRAZZO

We signaleren de revival van (bak)steen structuren, terrazzo en terracotta kleuren. De verweerde look van metaal maakt de buitensfeer in één interieur compleet. Etnisch elan waait als een warme bries door de ruimte met accenten in turquoise en sinaasappel. In de badkamer is het contrast groot met grovere afwerkingen op muren en gladde materialen verwerkt in baden en gekleurde wastafels en wasbakken.


Kamerscherm Painting door Alessandra Baldereschi voor De Castelli
 
Stof Outwall van Dominique Kiefer by Rubelli
 
Stenen vazen ‘Monolith Series’ van Chileens ontwerper Rodrigo Bravo

Moodboard Latin Vibes
Mood 2 Latin Vibes
 

stalen Latin Vibes leeuwerik
Nørdus – Autumn Larch, Corian – Platinum, Polyrey – C189 FA Cyclamen, Polyrey – B124 FA BatikFOLKLORE FEEST

Dit modern-etnische interieur verrast met folklore elementen, tropische kleuren en planten en handgemaakte meubelen van rattan, metaal, hout en gekleurd glas. Opmerkelijk is de wanddecoratie van houtfineer en ‘schroten’ in combinatie met terrazzo optieken en messing mettalic materialen. Ambachtelijk gemaakte tegels met een grafisch dessin of vorm versterken het authentieke karakter.


Foto: National Hispanic Cultural Center in Albuquerque, New Mexico
tuinontwerp Manoj Malde 
HASTA LA VISTA MEXICO

De kleurrijke architectuur uit Mexico inspireert voor binnenhuis architectuur. Halfhoge muren met doorkijk, Coulissen opstellingen en hoog-laag effecten in de positionering van wanden en split levels geven een modern-etnische draai aan de beleving van het interieur. Tropische houtstructuren zoals de Nørdus Autumn Larch gaan goed samen met kleuraccenten van turqoise en paars.


Corian -Citrus Orange
Corian – Cocoa Prima


keuken op maat Max Lamb – Marmoreal
 
vazencollectie Accretions The Haas Brothers’s
 
architectonische detail van het huis van Luis Barragán


STYLINGTIP

Breng balans in de styling van deze interieurtrend met accessoires die grillig zijn qua vorm en structuur. In designkunst signaleren we een hernieuwde belangstelling voor het gebruik van natuurlijk materiaal zoals schelpen, zee egels, driftwood en zeewier.


Polyrey – 0100 Métal Brossé, Polyrey – C189 FA Cyclamen, Polyrey – B120 Roche Brique, Polyrey – T107 Terrazzo Cassata


Behang met een abstracte afbeelding van Zuid-Amerikaanse architectuur. Design meubelen en accessoires die zo van de binnenplaats van een Haciënda lijken te komen. Ze kunnen zowel buiten als binnen worden toegepast en zo ontstaat de buitenkamer en de binnentuin


Vazen Mix & Match van Tero Kuitunen
 
Tafel Sciara van Paola Lenti
 
Behang Stage van Eun Mo Chung voor Texturae

FOLLOW US ON THE 'GRAM